Despre Mine

Cristian Banateanu

Născut în Craiova, pe data de 02.07.1970, Cristian Banateanu a dovedit tuturor că nu-i musai să te naşti în mediul rural pentru a avea un simţ muzical foarte dezvoltat în domeniul folcloric şi nu numai. Cu o activitate profesională de 20 ani în domeniul muzical şi o activitate folclorică ce durează de peste 30 ani, Cristian Bănăţeanu reprezintă unul din numele sonore ale Craiovei şi, implicit ale întregii ţări în prezent, este preferat al multor realizări folclorice de la radio si TV, solist profesionist angajat la Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” din Craiova. Cristian Banateanu este solist din 1985, este din Craiova dar are radacini in comuna Balacita, jud. Mehedinti. Colaborari cu: Ansamblul Folcloric Maria Tanase, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Orchestra Lautarii din Chisinau.

Primul sau album a aparut pe piata in anul 2002, purtand titlul „Sunt un om cu suflet mare” si fiind lansat alaturi de Ansamblul Maria Tanase din Craiova, condus de dirijorul Nicu Cretu.

Odata cu aparitia celui de-al doilea album, intitulat „Saracu’ se face-al dracu’, Cristian Banateanu a devenit un nume prezent pe buzele tuturor acelora care iubesc muzica populara si nu numai. La acest album textele au fost scrise de cunoscuta si indragita actrita, Jeni Nicolau, ea implicandu-se si in compunerea textelor si promovarea urmatorului album „Povestea continua…Pe cine nu lasi sa moara, Nu te lasa sa traiesti”. Lansarea a avut loc in luna mai a anului 2006 si s-a bucurat de un real succes.

Muzica inseamna pentru el daruire si pasiune, si din aceste motive Cristian Banateanu a incercat mereu sa se perfectioneze si sa vina cu ceva nou de fiecare data. Astfel, pe data de 5 Decembrie 2008, apare pe piata albumul „Azi esti sus, maine esti jos, inregistrat cu Ansamblul maria Tanase din Craiova.

Cel mai noua piesa semnata Cristian Banateanu este o piesa de exceptie ce se intituleaza Sa ridice mana sus cine n-a iubit de-ajuns, piesa ce da titlul celei mai recente compilatii in format mp3 scoasa pe piata de GS MUSIC FOLCLOR.

Contact

0767 77 77 03

contact@cristianbanateanu.ro

"Cât voi exista pe drumul folclorului românesc, voi încerca sa nu-i dezamagesc pe cei care îmi iubesc muzica !"

Cristian Banateanu